Instrukcja obsługi i eksploatacji urządzeń chłodniczych
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja obsługi i eksploatacji urządzeń chłodniczych, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie wykorzystywane są urządzenia chłodnicze np. sklepy spożywcze, hurtownie, zakłady przetwórstwa, itp.
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja obsługi i eksploatacji urządzeń chłodniczych powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
instrukcja bhp urządzeń chłodniczych,chłodnie,obsługa chłodni,bhp,ppoż,pip,chłodnia,eksploatacja chłodni,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
Instrukcja BHP przy produkcji pieczywa cukierniczegoGotowa Instrukcja BHP przy produkcji pieczywa cukierniczego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie cukierniczym gdzie produkowane jest pieczywo cukiernicze ... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla ŚlusarzaGotowa instrukcja BHP dla Ślusarza , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie przewidziane jest stanowisko pracy Ślusarz . |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja Sanitarna zmywania naczyń stołowych w zakładach żywienia zbiorowegoW sytuacji gdy prowadzisz restaurację, bar, czy też inny obiekt żywienia zbiorowego - jednym z niezbędnych dokumentów jaki musisz posiadać jest Instrukcja Sanitarna zmywania naczyń... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi tokarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi tokarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie, gdzie wykorzystywana jest tokarka. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi giętarki mechanicznejInstrukcja BHP dla Obsługi giętarki mechanicznej przeznaczona jest dla firm budowlanych, które korzystają z giętarek mechanicznych do gięcia prętów zbrojeniowych. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla obsługi krajarki płaskiejInstrukcja BHP dla obsługi krajarki płaskiej , która powinna się znajdować w firmach wykorzystujących krajarki płaskie w pracy. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi klejarki odzieżowejGotowa instrukcja BHP dla Obsługi klejarki odzieżowej , która powinna się znajdować w każdej firmie produkującej odzież przy zastosowaniu klejarki (niezależnie od jej gabarytów). |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Pracowników handlowych branży spożywczejGotowa instrukcja BHP dla pracowników handlowych branży spożywczej , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie z branży spożywczej gdzie jest miejsce pracy... |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja Pierwszej Pomocy - ReanimacjaGotowa Instrukcja Pierwszej Pomocy - Reanimacja powinna znajdować się w każdej firmie gdzie może przytrafić się wypadek jak również w placówkach medycznych. |
Zobacz | Pobierz | |
Instrukcja BHP dla Obsługi wyważarki kół samochodowychGotowa instrukcja BHP dla Obsługi wyważarki kół samochodowych , którą można od razu \"wdrożyć\" w życie. |
Zobacz | Pobierz |