
Instrukcja BHP dla Pracowników handlowych branży spożywczej
Przeznaczenie dokumentu:
Gotowa instrukcja BHP dla pracowników handlowych branży spożywczej, która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie z branży spożywczej gdzie jest miejsce pracy handlowiec.
Uwagi:
Instrukcja w szczegółowy sposób opisuje następujące zagadnienia:
1. Wymogi stawiane pracownikom
2. Czynności zabronione
3. Higiena pracy
4. Zabronione rzeczy do wykonywania w pomieszczeniach
5. Podstawowe czynności do wykonania po zakończeniu pracy
Informacje techniczne:
Instrukcja zapisana jest jako dokument tekstowy, który można od razu wydrukować. Istnieje możliwość edycji instrukcji za pomocą aplikacji MS Office lub OpenOffice.
Inne:
Ustawa Kodeks Pracy Art. 237.
§ 1. Pracodawca jest obowiązany zaznajamiać pracowników z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy dotyczącymi wykonywanych przez nich prac.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany wydawać szczegółowe instrukcje i wskazówki dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy na stanowiskach pracy.
§ 3. Pracownik jest obowiązany potwierdzić na piśmie zapoznanie się z przepisami oraz zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy.
Miejsce złożenia dokumentu:
Instrukcja BHP dla pracowników handlowych branży spożywczej powinna być umieszczona w łatwo dostępnym dla pracownika miejscu, a każdy pracownik powinien być zapoznany z instrukcją urządzenia wykorzystywanego na stanowisku pracy. Dodatkowo po zapoznaniu się z instrukcją, każdy pracownik zobowiązany jest własnoręcznym podpisem potwierdzić fakt zapoznania się z nią.
Dokument przeznaczy dla:
firmy
Miejsce zastosowania:
Przedsiębiorstwo
Słowa kluczowe:
bhp,instrukcja bhp,bhp spożywka,przedsiębiorstwo spożywcze,instrukcja bezpieczeństwa i higieny pracy,ppoż,prawo pracy,
Podstawa prawna dokumentu:
Kodeks pracy: art. 2374 |
Inne dokumeny z kategorii Instrukcje BHP
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi montażownicy oponGotowa instrukcja BHP dla Obsługi montażownicy opon , która powinna znajdować się w każdym warsztacie samochodowym świadczącym usługi montażu opon. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi krajalnicy pieczywaGotowa do wydruku Instrukcja BHP dla Obsługi krajalnicy pieczywa , która powinna znajdować się w każdej w piekarniach czy sklepach (hipermarkety) gdzie oferuje się usługi związane z... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsaGotowa instrukcja BHP dla Obsługi kutra do mięsa , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest kuter do mięsa - w przemyśle mięsnym. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja utrzymania higieny otoczenia piekarniGotowa Instrukcja utrzymania higieny otoczenia piekarni , która powinna się znajdować w każdej piekarni. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Zasady posługiwania się podręcznym sprzętem gaśniczymGotowe Zasady posługiwania się podręcznym sprzętem gaśniczym , które powinny się znajdować w każdym przedsiębiorstwie niezależnie od jego typu (małe czy duże przedsiębiorstwo)... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi elektrodrążarkiGotowa instrukcja BHP dla Obsługi elektrodrążarki , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy używana jest elektrodrążarka. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla obsługi frytkownicyInstrukcja BHP dla obsługi frytkownicy , która powinna się znajdować w firmach gastronomicznych posiadających frytkownice. |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Regulamin organizacji wycieczek szkolnychW każdej szkole organizowane są wycieczki szkolne . By wszystko odbyło się zgodnie z przepisami - każda ze szkół powinna posiadać własny Regulamin organizacji wycieczek... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla Obsługi kotła warzelnianegoGotowa Instrukcja BHP dla Obsługi kotła warzelnianego , która powinna się znajdować w każdym przedsiębiorstwie gdzie do pracy wykorzystywany jest kocioł warzelniany np.... |
Zobacz | Pobierz |
![]() |
Instrukcja BHP dla fryzjeraGotowa instrukcja BHP dla fryzjera , która powinna się znajdować w każdym zakładzie fryzjerskim. |
Zobacz | Pobierz |